L’eterna resposta

P:  Per què no es poden impartir les assignatures en català? La immersió lingüística funciona força be des de fa 30 anys, i acordada per tots els grups del parlament. Per què no esteu d’acord?

R:  Por que estamos en España, y el idioma oficial es el español. El recibir la educación en catalán coharta la libertad de los padres de que se les imparta en la lengua oficial.

P:  Però el català també és oficial, per què no puc demanar jo el mateix per als meus fills a Andalusia, per exemple?

R:  ¿Catalán en Andalucía? El idioma oficial es el español, por que estamos en España. El que quiera catalán, ¡que se lo pague!

P:   Hi ha més de 500 lleis que regulen l’ús del castellà. Una directiva europea obliga a etiquetar els productes en la llengua oficial del país i, al menys, una llengua oficial a Europa. L’estat espanyol ha imposat multes i retirat del mercat aquells productes que no estiguessin etiquetats en castellà. Per què quan la Generalitat demana l’etiquetatge en català, tothom posa el crit al cel?

R:  Por que estamos en España y el idioma oficial es el español. El catalán no es oficial en Europa.

P:  Les grans distribuïdores de pel·lícules, com la Disney, es neguen a doblar-les en català (ni pagant-ho jo). Puc trobar a la venda DVDs amb diversos idiomes inclosos: castellà, anglès, francès, polonès, fins i tot rus! Per què quan els demano que doblin al català l’estat no em dona suport?

R:  Por que estamos en España y el catalán no es obligatorio. Además, ¿quién quiere ver Disney en catalán?

P: Per què està mal que jo pressuposti 34M€ en promoció de la llengua catalana, en canvi està be que el “Instituto Cervantes” tingui assignat 90M€, quan aquest no promociona el català, ni el euskera ni el gallec?

R:  Por que estamos en España y la promoción externa del catalán es un gasto superfluo que no nos podemos permitir en estos momentos de crisis. ¡Y vale ya con la lengua! ¡Qué pesadito te pones!

 

P:  El parlament de Catalunya, a petició popular va debatre sobre la prohibició de les corregudes de toros. Després d’escoltar les diverses parts involucrades, es va procedir a votació i, per majoria democràtica, ha decidit prohibir les corregudes de toros. Per què no es respecta aquesta decisió?

R: Por que estamos en España y los toros son la fiesta nacional. Se declarará de interés cultural.

P: Però i la majoria al parlament?

R: Nosotros tenemos mayoría en el Congreso. Estamos en España y las leyes españolas prevalecen sobre las autonómicas. Además, sois unos hipócritas, por que los “correbous” no los habéis prohibido.

P: Pot ser, però, per què es subvenciona els toros amb 500M€?

R: Por que así lo decide el gobierno de España.

 

P:  Per què la inversió en l’AVE a Galicia supera a tota la inversió en l’AVE a tot el corridor mediterràni? http://www.lavanguardia.com/economia/20121002/54351495006/ave-gallego-supera-inversion-corredor-mediterraneo.html

R: Por que estamos en España y los gallegos también tienen derecho a ir a Madrid.

P: Ja, però en època de crisi no s’hagués pogut posposar l’AVE i invertir en el corredor ferroviari de mercaderies?

R: Eso sería discriminar a Galicia, ¿o acaso son españoles de segunda?

P: Com els centenars de milers de catalans que pateixen retards en rodalies? Arriben tard a la feina o a casa i això disminueix la productivitat.

R: Que se levanten más temprano. Hay que trabajar por España para que podamos salir de la crisis. ¿No decíais eso de “si nos levantamos temprano, muy temprano…”

 

P: Les inversions en infraestructures a la ciutat de Madrid i rodalies han estat desorbitades, s’han multiplicat de manera poc planificada i en molts casos supèrflua.

http://ecomovilidad.net/madrid/cuando-eramos-ricos-las-malas-inversiones-en-transporte-de-madrid

http://www.20minutos.es/noticia/1317433/l/decena-equipamientos/madrid/infrautilizados-estrenados/

R: Madrid, como capital de España, requiere infraestructuras que potencien su capacidad de generar recursos para toda España.

 

P: La despesa militar compromesa per l’estat fins al 2025 són entre 32000 i 37000 M€. No es pot aplaçar i prioritzar la Sanitat, per exemple? http://www.lamarea.com/2013/10/12/ejercito-armas/

Imatge

R: Es un compromiso, una deuda contraida por el gobierno, y el pago de la deuda es prioritario según la constitución española. Estamos en España y necesitamos al ejército para su defensa.

P: La mateixa constitució que no es pot tocar, però que PP i PSOE vareu reformar en 15 dies?

R: La reforma se hizo según los mecanismos estipulados en la constitución.

P: En canvi no es pot transferir la competència d’organitzar referendums a la generalitat, per què?

R: Por que estamos en España y la sobiranía es del conjunto del pueblo español. No se puede transferir ni dividir la soberanía.

P: Cites mal l’article. Diu “la sobirania és del poble espanyol”… no especifica “del conjunt del poble”. Nosaltres com a catalans, som espanyols i per tant sobirans. Tenim la sobirania que ens dona la teva constitució i que tu ens vols negar.

R: Hasta el diablo cita las escrituras en su provecho. Es ilegal, estamos en España, y punto.

 

Quan la resposta a totes les reivindicacions sempre és “Por que estamos en España”… la sol·lució que ens ofereixen sembla clara: “… y si no te gusta, coges la puerta y te largas”

Més clar aigua.

 

Anuncis

One thought on “L’eterna resposta

  1. Retroenllaç: L’eterna resposta | JoanGalve |tram015 | Humbert.Cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s