Llista o llistes?

Porto 2 anys com a simpatitzant de l’ANC, picant pedra, parlant amb la gent, intentant convèncer a indecisos. Els inicis són complicats, per que tens vergonya d’abordar a la gent, per que no saps les paraules, per que tu mateix tens dubtes. Però amb temps, dedicació, pràctica, lectures, argumentaris, vas millorant la teva confiança i polint el teu discurs.

 

En dos anys de picar pedra, puc dir que el que més m’ha facilitat convèncer indecisos ha estat això:

Consulta

 

La imatge en la qual 5 formacions polítiques aparquen les seves discrepàncies per a dir-li als indecisos que aquí està passant una de ben grossa. Dir que han estat disposats a quelcom més que fer-se una foto: a anar de la ma per a assolir un objectiu comú. No s’ha parlat de polítiques socials, no s’ha parlat de retallades, no s’ha parlat de sanitat, de corrupció… per que s’ha pres la determinació de que la independència és el mitjà per a poder aplicar solucions als problemes socials, les retallades, la sanitat… la corrupció.

 

El viatge no ha estat exempt de tensions, de discrepàncies, inclòs de principis de trencament. Quan ha passat això, la gent, davant la incertesa s’ha angoixat. Ha trobat consol i seguretat quan l’ANC ha sortit al carrer, sense cap sigla de cap partit visible, a dir-li a la gent que confiessin, que hi hauria votació per que TOTS JUNTS ho faríem possible. Llavors ho vam aconseguir. Sense sigles, sense noms… Va ser un dia amb moltes imatges corprenedores que es van quedar a la memòria. Però una d’elles va ser demolidora:

abrazo_mas_fernandez

 

Ara apareixen noves tensions. Es parla de fer llistes separades per a atreure el vot dels indecisos… “La llista única allunya els indecisos”.

Amb llistes separades estàs creant un artifici electoral per a atreure a indecisos, amb el risc de que t’abandonin si no pots fer les polítiques que havies promès. Per que l’excusa de “l’estat espanyol no em deixa fer-ho” ja l’hem feta servir massa temps.

Als indecisos no els atrauràs amb promeses.

Amb llistes separades estàs generant desconfiança, per que si no vols “anar amb la mateixa llista que aquell” és per que no confies en ell. I si tu no confies en aquell, pot ser l’altre tampoc en tu… I així entraríem en bucle del qual no jo no se com sortir.

Als indecisos no els atrauràs amb desconfiança.

Si en 30 anys de política no heu sabut convèncer als indecisos, deixeu-me’ls a mi. En dos anys he après molt.

No us asseguro que els convenceré a tots, però als que ho aconsegueixi no ens abandonaran si van mal dades. Tan sols us puc assegurar esforç i, sobre tot, honestedat. Per que amb honestedat i confiança és com podràs convèncer als indecisos.

Passi el que passi després de les eleccions, ens trobarem en l’equivalent a una economia de guerra i la negociació d’un armistici. En front tenim un estat hostil, contrari fins i tot a parlar. Nega la nostra singularitat, nega l’ofec econòmic, nega el maltractament, nega el menyspreu. Sols diu NO.

 

I una altra imatge que m’ha ajudat molt a convèncer als indecisos ha estat aquesta:

RajoyEnfurismat

 

La cara que ha fet totes les vegades que ens han vist units.

 

Se que anar en la mateixa llista suposa empassar-se molts gripaus, se que és un sacrifici, se que demano molt… Però porto dos anys donant-ho tot… i no em queda més…

 

CDC, ERC, CUP i a qui em vulgui llegir d’ICV i UDC … no puc més.

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s